Annons

Förre Lakersspelaren tvingas bort av SHL–klubben

Patrik ”Purre” Carlsson tvingas lämna Frölunda.
Den tidigare Växjöspelaren ansluter nu till finska Pelicans.
Ishockey • Publicerad 9 augusti 2023
Patrik Carlsson, här i en ”duell” med Tobias Rieder, tvingas bort från Frölunda. Detta trots att han hade ett år kvar på sitt kontrakt med klubben.
Patrik Carlsson, här i en ”duell” med Tobias Rieder, tvingas bort från Frölunda. Detta trots att han hade ett år kvar på sitt kontrakt med klubben.Foto: JONAS LJUNGDAHL

Patrik Carlsson spelade för Växjö Lakers mellan säsongerna 2006-2009, då var han inlånad under den första av dem. Forwarden har spelat för Frölunda under de fem senaste säsongerna och vuxit ut till en publikfavorit i Scandinavium.

På måndagen kom besked om att han inte längre är önskvärd i Göteborg och avtalet med Frölunda bryts, trots att ”Purre” hade ett år kvar på sitt kontrakt.

Annons

– Vi har haft en dialog med ”Purre” och förklarat för honom att vi inte kan erbjuda honom någon stor roll i laget. Vi har sagt till honom att han får gå om han får möjligheten till det och det har han fått nu, förklarar Frölundas sportchef Fredrik Sjöström till klubbens hemsida.

Samma dag stod det redan klart att 35–åringen har gjort klart med nästa klubb. Carlsson spelar till vintern för finska Pelicans. Där återförenas han med en annan tidigare Växjö- och Frölunda-spelare i Ryan Lasch.

Alexander JepsenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons