Annons

Första nollan för Kastengren – Vipers klart för slutspel

Växjö Vipers blev klart för SM-slutspel. Samtidigt nollade Viktor Kastengren för första gången i SSL. Nu är siktet inställt på finalen.
Växjö • Publicerad 13 mars 2019
Växjö Vipers-Helsingborg.Viktor Kastengren
Växjö Vipers-Helsingborg.Viktor KastengrenFoto: Lena Gunnarsson

Växjö Vipers säkrade på söndagen slutspelsplatsen. Det var inte på vilket sätt som helst laget gjorde det.

Örebro krossades med hela 10-0. Målvakten Viktor Kastengren fick då hålla sin första nolla i den högsta serien.

Annons

– Det händer inte allt för ofta att man får göra det. Skönt att jag fick hålla den. Samtidigt var det en match som det passade bra. Vi gjorde en bra insats som lag, både offensivt och defensivt och tuggade på rakt igenom, säger han.

En omgång återstår av SSL-serien. Vipers parkerar som femma och har sex poäng upp till fyran Linköping. Som bäst blir alltså Växjögänget femma.

I den sista omgången väntar Sirius på bortaplan.

Vipers måste troligen vinna den matchen för att behålla femteplatsen då Pixbo står på samma poäng, Dalen är en bakom och just Sirius är tre poäng efter kronobergarna.

– Vårt mål har hela säsongen varit att nå slutspel så det är skönt att det är säkrat.

Storvreta har redan vunnit serien. Falun är klart som tvåa och mellan trean Mullsjö och fyran Linköping skiljer det två poäng.

Kvartetten kommer sedan att i tur och ordning få välja slutspelsmotståndare.

– Jag vill inte påstå att det spelar någon roll vilka vi får möta. För att gå till final, som vi siktar på, så måste man slå ut bra lag så för egen del spelar det ingen roll vilka vi får möta i kvarten.

Är det något lag du personligen vill möta?

– Det brukar alltid vara roliga matcher mot Mullsjö, det hade varit häftigt.

Annons

Kastengren berättar att känslan i truppen är god inför det som stunda skall. Samtidigt säger målvakten att den kan och borde bli ännu bättre framöver.

– Vi har fått tillbaka en del spelare efter skador. Sedan är vi inte 100 procent men förhoppningsvis kommer vi att vara det till slutspelet börjar. Kan vi sedan hålla oss i från skador och pricka formen så kommer vi att bli farliga i slutspelet.

Målvakten fyller 20 år i juni och gör sin första säsong i landets högstaliga. Han känner sig tillfreds med inledningen på SSL-nivå.

– Det har känts stabilt överlag under debutsäsongen. Jag har fått mycket förtroende.

– Det är inte så många målvakter i min ålder som får det förtroendet. Samtidigt visste jag att chansen var stor till att få spela mycket i fall jag skulle flytta till Växjö. Jag visste att chansen fanns och jag tycker att jag har tagit den på ett bra sätt.

Kastengren har kontrakt med Vipers även nästa säsong. Det är alltså redan nu klart att han kommer att vakta kassen i Fortnox Arena även nästa innebandyår.

Vad är det då som har lyft honom som målvakt? Enligt huvudpersonen själv finns det flera förklaringar.

– Jag kom in snabbt i laget, det är verkligen ett toppengäng att vara i här. Sedan har det fungerat bra mellan mig och Edin (Omanovic) och vår målvaktstränare Klas (Skoglund).

– Det är många faktorer som spelar in och gör att det har fungerat på ett bra sätt.

Alexander JepsenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons