Annons

Första testet för ÖIF-ryggmärgen blir Smålandsmöte

Nu sparkas fotbollssäsongen igång igen.
Öster inleder med Jönköping hemma i Tipshallen.
Växjö • Publicerad 31 januari 2019
Christian Järdler.
Christian Järdler.Foto: Lydia Arvidsson Shukur

På fredagen startar säsongen för Östers IF. Den första träningsmatchen spelas i Tipshallen och för motståndet står seriekollegan Jönköpings Södra.

– Många av lagen började under helgen som gick men vi valde att hålla på det i en vecka för att inte få för många matcher. Det blir lätt att man spelar 13-14 matcher på försäsongen och då blir det en halv superetta, det är lite mycket. Nu har vi tränat i tre veckor och är sugna på spel, säger Öster tränaren Christian Järdler.

Annons

För Östersupportrarna kommer endast välbekanta ansikten att återses på plan. Klubben har som bekant inte gjort någon värvning sedan förra säsongen slutade.

– Sedan har vi Värnamo på tisdagen och det jag kan säga är att över de två matcherna ska hela truppen få minst en timme. Alla ska få en hyfsad matchdos.

Är det någon som har sett extra pigg ut under de inledande veckorna?

– Det är många tycker jag. Vi har tränat hårdare i år än i fjol och lagt in ett pass mer mängdmässigt, sedan har vi också ökat belastningen. Tycker att Månz (Karlsson) har varit bra på träning, Dragan (Kapcevic) har varit bra, men jag skulle hellre vilja säga att det är piggt överlag och killarna jobbar hårt.

Öster har kunnat bygga vidare på spelfilosofin från i fjol. Spelarna är av given anledning införstådda i hur laget ska spela sin fotboll.

– I det läget som vi är nu är det viktiga att vi ser våra grunder och att våra spelmässiga ramar finns kvar.

– Grunderna ska sitta i ryggmärgen och vårt beteende ska sitta utan att vi behöver tänka. I de första matcherna vill vi få svar på att vi har det på plats och att det fungerar.

Simon Helg har vilat från träning under slutet på förra veckan och inledningen på denna. En ljumske ställer till det för mittfältaren som är osäker till spel på fredagen.

På nyförvärvsfronten är det inget nytt.

– I övrigt tränar alla men vad det gäller provspelare så kommer det inte komma någon mer och testa. Men jag kan säga att vi har kontakt med de som har varit hos oss fortfarande. Det kan bli att vi väljer att gå vidare med någon av dem med det är inget som är helt färdigt.

Annons

Har ni någon värvning i övrigt på väg?

– Nej, inget annat är på gång.

Alexander Jepsen
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons