Annons

Fotbollsfesten i Linnéparken återvänder i sommar

Sport • Publicerad 30 juni 2022

Här saknas innehåll

I veckan meddelade Växjö kommun att de beslutat att sända Sveriges gruppspelsmatch mot Portugal 17 juli på storbildsskärm i Linnéparken i sommar.

– Vi börjar med den matchen och hoppas på att vi kan sända fler. Till skillnad från när herrarna spelar kan man nästan ta för givet att damerna kommer att gå vidare. Men vi vet inte i vilken grupp och därmed inte vilken kväll. Vi har en park som används mycket på sommaren och vi har redan planerat för scensommar, allsång och annat, säger Thomas Ekelius, chef på kultur- och fritidsförvaltningen i Växjö kommun, till Smp.

Det kostar kommunen runt 75 000 kronor att visa matchen.

Svenska damlandslagets kvartsfinal mot Tyskland 2019 följdes av ett stort antal Växjöbor på storbildsskärm i Linneparken. I sommar är det dags igen.
Svenska damlandslagets kvartsfinal mot Tyskland 2019 följdes av ett stort antal Växjöbor på storbildsskärm i Linneparken. I sommar är det dags igen.Foto: Filip Sjöfors
Isabelle HaagSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons