Annons

Frågor till Frøshaug

Publicerad 12 maj 2017
Foto: Smålandsposten
Foto: Smålandsposten

Mats Frøshaug från Västervik är Tingsryds senaste nyförvärv. Vi ringde honom och ställde ett par frågor om övergången.

Varför blev det Tingsryd?

Annons

– Det är lite olika saker. Tingsryd har varit på ganska mycket och jag har snackat med dem tidigare. Jag känner till Sundquist från när han var coach i Norge och har haft lite kontakt med honom. De har varit på och visat att de tror på mig och att de vill ha mig. Då kändes det som ett spännande alternativ.

Vad har sagts om din roll i laget?

– Det vet jag inte riktigt, men de vill att jag ska försöka använda min fart, frenesi och tyngt. Jag ska vara stark med puck. Lite fysiskt spel. Kanske inte tacklingar och så, men att vara stark och rejäl med puck. De har sagt att de saknade det lite förra året.

Är det också dina styrkor?

– Det är väl så jag känner själv. Jag är stark med pucken och kan slå en in puck eller två ibland.

Hur var första året i allsvenskan med Västervik?

– Det har varit kul. Jag hade ett fantastiskt hockeyår i Västervik. Det var en av de roligaste säsongerna jag haft på seniornivå. Men sedan blev det lite annat när deras coach stack till Mora. Då var jag öppen för att kolla vad det fanns för andra lag.

Är du nöjd med den egna insatsen?

– Det är tuffare att göra poäng i allsvenskan. Jag är inte nöjd med det jag gjorde, men samtidigt känner jag att jag gjorde en bra säsong. Jag bidrog med det jag är bra på, visst jag kunde gjort lite fler baljor och assist, men där lägger jag inte så mycket press på mig själv.

Vad det du om din nya klubb?

Annons

– Jag vet inte så mycket om laget. Vi spelade ganska jämnt med dem förra året. Det var tajta matcher och de hade en jäkligt bra målvakt där. Jag tror faktiskt inte jag gjorde mål på Tingsryd, men jag hade mina lägen.

Vad är målet med nästa säsong?

– Jag vill vara en ledande spelare som är på jobbet varje dag. Jag börjar bli gammal hockeykarriärsmässigt och ska försöka vara en ledande spelare.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons