Annons

Framgångsrik säsong för Växjö Cricket Club

Växjö Cricket Club kan summera en framgångsrik säsong i näst högsta division. Den blott tre år gamla föreningen tar nu sikte mot Sverigeeliten.
– 2019 är målet att gå upp i högsta divisionen, säger lagkaptenen Waqas Ahmed.
Växjö • Publicerad 6 oktober 2018
Foto: David Färdigh

Cricket har länge fört en ganska undanskymd tillvaro i Sverige men nu har det börjat hända saker. Idag är cricket en av de snabbast växande sporterna i landet, bland annat som en följd av att det kommit många invandrare från stora cricketnationer. Cricket blev dessutom härom året invald i Riksidrottsförbundet, vilket gett sporten ökad status. I Växjö bildades Växjö Cricket Club 2016, och på bara tre år har föreningen avancerat till den näst högsta divisionen.

– Laget består av cirka 20 spelare från Växjö och närområdet. Ibland får vi även förstärkningar i form av utbytesstudenter från Linnéuniversitetet som spelat cricket i sina hemländer, berättar Syed Mehmood Haider, klubbens medieansvarig.

Annons

Sedan i fjol har Växjö Cricket Club tillgång till en cricketplan på Campusområdet, där de tränar och spelar sina hemmamatcher.

– Under sommarsäsongen tränar vi här två gånger i veckan. Under vinterhalvåret tränar vi inomhus en gång i veckan.

Klubben gjorde i år sin första säsong i näst högsta divisionen och nådde toppskiktet. Lagkaptenen Waqas Ahmed är nöjd med lagets prestation.

– Vi inledde visserligen säsongen ganska dåligt men blev sedan bättre och bättre. Allra bäst spelade vi mot topplagen. Bland annat slog vi Jönköping för första gången någonsin!

Ända fram till avancemang räckte dock inte insatsen, men Waqas tror att Division Elit finns inom räckhåll.

– Målet inför 2019 är helt klart att gå upp i högsta divisionen!

Ett problem för Växjö Cricket Club är bristen på resurser. Klubben får i nuläget 3 000 kronor i stöd av Växjö kommun men saknar helt sponsring. Utgifter för matchkläder, utrustning och resor till bortamatcherna får medlemmarna betala ur egen ficka.

– Vi efterlyser en sponsor. Det behöver inte handla om några större summor. Allt stöd är välkommet och skulle betyda mycket för oss.

David FärdighSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons