Annons

Gabriel Carlsson klar för Växjö Lakers - skriver treårskontrakt

Växjö Lakers hade spikat truppen. Nu, tre dagar innan återsamlingen, är det klart att ännu en back ansluter till truppen.
– Det är en spelare och person vi väldigt gärna ville ha i laget, säger sportchefen Evertsson.
Ishockey • Publicerad 31 juli 2023
Växjö Lakers.
Växjö Lakers.Foto: JONAS LJUNGDAHL

Växjö Lakers ska samla sin trupp på måndag och på fredagskvällen stod det klart att Gabriel Carlsson blir den sista pusselbiten.

Gabriel Carlsson fostrades i Örebro och Linköping och har under de senaste sex säsongerna spelat borta i Nordamerika. Under åren i USA har han tillhört Columbus Blue Jackets och Washington Capitals organisationer. Under den gångna säsongen gjorde han två assister på sex matcher med Washington Capitals och 15 poäng på 59 matcher i AHL. Nu återvänder han hem till Sverige och spel i SHL med Växjö Lakers.

Annons

– Växjö är ett topplag som senaste åren alltid varit och slagit om guldet. En klubb med bra utvecklingsmöjligheter, säger Gabriel Carlsson.

Sportchefen Henrik Evertsson säger så här om värvningen:

– Vi har pratat med Gabriel under ganska lång tid och känt att det är en spelare och person vi väldigt gärna skulle vilja ha i laget. När sedan de sista bitarna föll på plats gick det väldigt snabbt.

Manda ZanierSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons