Galen vändning av Växjö Lakers

Växjö • Publicerad 18 september 2020
.
.Foto: PETTER ARVIDSON

Växjö Lakers vann fredagens genrep i Vida Arena. Laget besegrade Malmö Redhawks med 6-5 efter mål i förlängning.

Pontus Holmberg gjorde matchens första mål sex minuter in i den andra perioden. Han styrde in ett skott från Hardy Häman Aktell. Växjö Lakers tryckte på och var nära att utöka ledningen.

Men i stället vände Malmö med två snabba mål i början av den tredje perioden. Efter 6.12 i tredje perioden kvitterade Lakers genom Jack Drury, assisterad av Pontus Holmberg, men 2-2 stod sig endast i två minuter. Pathrik Westerholm gjorde därefter sitt andra mål för matchen och med två minuter och två sekunder kvar av ordinarie speltid gjorde Malmö 4-2, vilket såg ut att bli slutresultatet.

Växjö Lakers vägrade dock ge upp. Med en och en halv minut kvar reducerade Lakers genom Jakob Forsbacka Karlsson och 24 sekunder senare kom 4-4 genom Jack Drury.

Malmö gjorde 5-4 med 29 sekunder kvar men Lakers kom tillbaka på nytt och med åtta sekunder kvar av den tredje perioden gjorde Joel Persson 5-5. I förlängningen gjorde Teemu Eronen matchavgörande 6-5 till Lakers.