Annons

Girls Elite Cup i Växjö ställs in

Växjö • Publicerad 15 mars 2020 • Uppdaterad 16 mars 2020
Foto: Smålandsposten

Varje år arrangerar Växjö DFF fotbollscupen Girls Elite Cup för F17-lag. Till 2020 års turneringen skulle Växjö ha fått besök av svenska och europeiska topplag, men på grund av coronaviruset ställs evenemanget in. Enligt ett pressmeddelande har de utländska lagen fått restriktioner som nekar dem tillåtelse att åka till Sverige.

– Ett extremt tråkigt, men samtidigt självklart, beslut under rådande omständigheter. Efter 10 månaders planeringsarbete och förberedelser såg vi alla fram emot den bäst upplagan av Girls Elite Cup hittills. Vi hoppades in i det sista att vi skulle kunna genomföra turneringen men konsekvenserna av Coronavirusets utveckling har nu blivit alldeles för stora. Hälsa, risk för ökad smittspridning samt medverkande lags säkerhet måste gå före allt annat, säger Girls Elite Cups projektledare Mats Danielsson.

Annons

Girls Elite Cup skulle ha pågått den 28-29 mars.

Här saknas innehåll

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons