Annons

Guldkantat kontrakt för Elias Pettersson

Växjö • Publicerad 26 maj 2018
Foto: Lena Gunnarsson

Elias Pettersson har skrivit på sitt första NHL-kontrakt. Han gjorde det tillsammans med familjen hemma i Ånge. Nu väntar tre år i Vancouver Canucks.Det handlar om ett rookiekontrakt, som ger cirka åtta miljoner kronor vid NHL-spel.

Elias Pettersson har dock även ett gäng möjliga bonusar. Som mest kan han tjäna 3,75 miljoner dollar per säsong. Det motsvarar 32 miljoner kronor. Enligt hockeynews.se har stjärnor som Connor McDavid och Auston Mathews haft liknande rookiekontrakt.

– Elias har visat att han är redo för nästa steg och från och med nu är det fullt fokus på med förberedelser på alla plan mot nästa säsong i ny miljö. Vi är otroligt glada för Elias skull, säger Tommy Öström som tillsammans med Johan Altberg företräder Elias till hockeynews.se.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons