Annons

Gynge: ”Det är inte mer krävande att leva med en hockeyspelare som med en snickare eller en bankanställd”

I en intervju med C more under gårdagens match mot Brynäs så skapade Lakersspelaren Richard Gynge en storm på sociala medier. Och det handlade inte om målet han gjorde. Utan om hans känsla av att vara ute på vägarna igen.
– Jag har saknat det som sjutton och för oss med krävande fruar är det underbart att få komma iväg på en roadtrip med grabbarna, sa han.
Växjö • Publicerad 20 november 2020
Foto: JONAS LJUNGDAHL

Elisabeth Anderberg ringde upp Richard Gynge för podcasten Skatan och Marchal och undrade vad han menade.

– Jag menade väl inget illa med det. Det var ett försök, med glimten i ögat, att berätta att det är skönt att vara ute och spela igen, säger Gynge som var tillbaka efter att ha missat två matcher.

Annons

Gynge har själv inte märkt av något kring den debatt hans uttalande har väckt.

– Jag är inte så stor på sociala medier, så jag har inte upplevt någon uppståndelse. Men det kanske är så.

Han menar att detta är väl något som alla med en partner kan känna igen sig i, att det kan vara skönt att vara ifrån varandra ibland.

Men du säger att det är skönt för er med ”krävande fruar”, du kan inte tänka att det är krävande att vara gift med en professionell hockeyspelare?

– Om man bortser från att man kanske måste flytta efter varje säsong, det kan ju bli flera gånger under en karriär, och att en hockeyspelare är borta flera kvällar i veckan och inte kan hjälpa till med hemmet. Bortsett från det så är det nog inte mer krävande än att leva med en hockeyspelare än en snickare eller bankanställd, säger Gynge.

Ni hör mer av intervjun i podden Skatan och Marchal i eftermiddag. Ni hittar den på vxonews.se och via Spotify och Podcaster.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons