Gynge frälste Lakers i den femte perioden

Växjö • Publicerad 22 april 2021
Richard Gynge.
Richard Gynge.Foto: JONAS LJUNGDAHL

På torsdagskvällen lyckades Växjö Lakers besegra Örebro med 3-2 efter förlängning.

I den första perioden var det hemmalaget som tog ledningen. Redan två minuter in skickade Hardy Häman Aktell in ledningspucken.

Fem minuter senare tvingades stjärnmålvakten Viktor Fasth avbryta matchen. Efter en förflyttning grinade Fasth illa och lämnade. In i hans ställe kom Erik Källgren.

Källgren tvingades vittja sin målbur vid två tillfällen innan den första perioden var över och Örebro var i ledning efter 20 minuter efter att Nick Ebert och Robin Kovacs hade nätat.

Under mellanakten kvitterade Lakers genom Jack Drury, därav var ställningen 2-2 efter 40 minuter.

Tredje blev sedan mållös och en övertid tvingades fram. Väl där lyckades varken Växjö eller Örebro att måla och därför tvingades en femte period fram. Där frälste Richard Gynge hemmalaget efter 92 minuter totalt. Gynge fick en fin framspelning av Jack Drury och nu leder Lakers semifinalserien med 1-0 i matcher.