Annons

Hallam klar som förbundskapten

Efter tio säsonger och tre SM-guld lämnar Sam Hallam Växjö Lakers.
42-åringen blir ny förbundskapten för Tre Kronor.
Växjö • Publicerad 9 december 2021
Sam Hallam.
Sam Hallam.Foto: JONAS LJUNGDAHL

Sam Hallam blir Tre Kronors nya förbundskapten. Det meddelade hockeyförbundet på torsdagen.

– Vi är glada att välkomna Sam Hallam som Tre Kronors nya förbundskapten. För oss har det varit viktigt att rekrytera en förbundskapten med rätt erfarenhet, goda ledaregenskaper och sunda värderingar. Betydelsefullt är också att kontraktet med Sam Hallam sträcker sig över hockey-VM för herrar på hemmaplan i Stockholm 2025, säger Anders Larsson, ordförande för Svenska Ishockeyförbundet i ett pressemeddelande.

Annons

Sam Hallam kommer att leda Växjö Lakers säsongen ut och tillträder sedan som förbundskapten inför säsongen 2022/2023.

– Att få möjligheten att leda Tre Kronor är en stor ära. Utmaningen känns otroligt inspirerande, och tittar jag tillbaka på tränarna som haft rollen innan blir jag också väldigt stolt. Jag har under mina år i Växjö haft möjlighet att tävla på högsta nationella nivå och efter den här säsongen ska det bli väldigt roligt att få tävla på internationell nivå. Utöver rollen som förbundskapten känns det också spännande att tillsammans med förbundet utveckla svensk ishockey och jag känner ett stort ansvar att vara ett bra föredöme och representera svensk ishockey på bästa sätt. Under nuvarande säsong ligger dock mitt fulla fokus på Växjö och säsongen vi har framför oss, säger Sam Hallam.

Alexander JepsenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons