Annons

Hallam om Lakers förändringar

Växjö Lakers tror sig ha funnit rätt pusselbitar.
Det senaste SM-guldet är historia – nu inleds en ny resa.
– Backsidan känns otroligt stark, säger tränaren Sam Hallam.
Publicerad 31 juli 2018

VÄXJÖ

Sam Hallam.
Sam Hallam.Foto: Lena Gunnarsson

På onsdagen kliver Växjö Lakers åter ut på isen. Målet med säsongen är naturligtvis att försvara SM-guldet från i våras.

Annons

– Det är alltid lite pirrigt och roligt när det drar igång igen. Det är nya ansikten både i staden och i laget. Skitroligt, vi vet att vi står inför ett krafttest och vi vet att vi står inför en stor utmaning. Vi kommer från ett guld och ska hitta intensiteten och hungern. Det ska bli intressant att se hur vi hanterar det, säger Lakers tränare Sam Hallam och fortsätter:

– Tycker att vi har en spännande balans i laget med både etablerade och erfarna spelare blandat med unga och hungriga killar. Ska bli kul att se hur vi får ihop det som gruppen och hur vi växer under året.

De två största spjutspetsarna från förra säsongen – Robert Rosén och Elias Pettersson – har försvunnit.

– Klart att de är klasspelare som levererade otroligt offensivt. Elias var här i ett år och gjorde det fantastiskt. Nummer 87 har ju varit en fast punkt i vårt anfallsspel och det blir spännande att se hur vi klarar oss utan ”Robban”. Det blir svårt att fylla två sådana spelares skor. Men jag tycker att vi har intressanta spelare och några unga killar som kan ta stora kliv och leverera poäng.

Svårt att säga så här givetvis, men är tanken med värvningen av Roman Horak att han ska ersätta Robert Rosén?

– Det är ju till den positionen han är tänkt. Sen hur det kommer att se ut formationsmässigt kommer ju att ändras. Det blir beroende på allt från kemi till skador, men det är klart att han är här för att ha den typ av roll.

Alla minns vilken succé Joel Persson gjorde, som i fjol plockades från hockeyettan-spel med Kristianstad.

I årets Lakers-upplaga finns Karl Johansson, även han back, som förra säsongen spelade för IK Oskarshamn i allsvenskan och dessförinnan huserade i hockeyettan för Vimmerby och Östersund under flera säsonger.

Möjligen är tanken – eller visionen – att få liknande utveckling på Johansson som den Persson hade för ett år sedan.

– Ska inte sätta det på Kalles axlar. Sen är det klart att vi ser en intressant attityd och mentalitet i Kalles spel och även i hans skicklighet. Sen har vi konkurrens på vår backsida men åtta väldigt bra backar. Linus Högberg tar kliv och blir bara bättre och bättre och så har vi fått in Burström (Niclas) som håller hög nivå. Backsidan känns otroligt stark.

Annons

Backsidan och målvaktssidan hyllas egentligen av alla. Däremot har de flest frågetecken för anfallslinjen, hur ser Sam Hallam på det:

– Jag tycker att vi har killar som har visat under flera år i ligan att de verkligen kan leverera toppklasshockey. Sen har vi några nya killar som Horak och Ortega (Austin) som vill in och deras mål är såklart att bidra direkt. Det ihop med Bokk (Dominik) och Røndbjerg (Jonas) som tar nästa kliv i deras utveckling. Jag tycker att målvakts- och backsidan ser säkra och trygga ut men att forwardssidan är väldigt intressant och har en otrolig uppsida.

Ser ni Domonik Bokk som en potentiell poängkung?

– Jättesvårt att säga. Vi ska försöka ge honom en bra resa i starten. Det är mycket som har hänt med draft och den biten för honom nu det senaste. Vi ska försöka att hitta en miljö där han får spela sitt spel och samtidigt kunna få utveckla sin helhet i spelet. Det är klart med den skicklighet som finns i honom så ska vi försöka få ut så mycket som möjligt i lagom takt.

Växjö Lakers spelar första träningsmatchen den 8 augusti mot Frölunda i Varberg.

Alexander Jepsen
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons