Hammarby krossade Växjö DFF

Växjö • Publicerad 15 april 2023
Växjö DFF-spelare deppar. Arkivbild.
Växjö DFF-spelare deppar. Arkivbild.Foto: SUVAD MRKONJIC

Växjö DFF har fått en mycket tuff start på Damallsvenskan 2023. Laget ligger efter tre spelade matcher sist i tabellen efter 1-2 mot IFK Norrköping, 0-4 mot BK Häcken och under lördagen besegrade Hammarby Växjö med hela 6-1.

Stockholmslaget tog ledningen efter 18 minuters spel men sex minuter senare kvitterade Växjö genom Olivia Mattsson. 1-1 stod sig endast i tre minuter innan Jonna Andersson gav Hammarby ledningen på nytt.

I den andra halvleken gjorde Hammarby tre mål inom loppet av en kvart och med drygt tio minuter kvar av ordinarie tid kom matchens sjunde och Stockholmslagets sjätte mål. Det var ett självmål från en Växjöspelare.

Växjö DFF har på tre matcher släppt in tolv mål och gjort två.