Annons

Han är Östers första nyförvärv

Publicerad 21 juli 2016
Foto: Jonatan Andersson
Foto: Jonatan Andersson

David Johannesson, 29, är klar för Östers IF. Anfallaren har lånats in från GAIS för resten av säsongen, och är nu ivrig att få komma igång.

– Det känns skitbra att vara här. Jag hade flera alternativ, inklusive att stanna i GAIS och kriga på. Öster kom in i bilden rätt sent, men när de väl kontaktat mig hade jag svårt att släppa idén att spela här.

Annons

Johannesson är den första av de två spelarförvärv som Öster vill säkra inför hösten. Den insamling som klubben startade i helgen är redan uppe i drygt 160 000 kronor. Johannesson har följt engagemanget på avstånd.

– Jag tänkte att shit vilket intresse och vilket hjärta många måste ha för klubben, det bara exploderade ju. Hatten av för alla som verkligen vill se fotboll på hög nivå. Den här staden förtjänar det, säger han.

Nu hoppas David Johannesson kunna bidra med sin rutin från högre seriespel, och såklart även genom målskytte. Som mest har han gjort 14 Superettanmål under en säsong, den gången med Ljungskile 2014.

– Jag är otroligt sugen på att dra igång nu. Det finns någon form av revanschlusta . Jag är inte van att sitta på bänken så som jag fått göra i GAIS. Så nu vill jag visa vad jag går för.

Jonatan Andersson

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons