Annons

Han är Östers nya akademichef

Växjö • Publicerad 28 oktober 2022 • Uppdaterad 31 oktober 2022
Robert Grandén är ny akademichef i Östers IF.
Robert Grandén är ny akademichef i Östers IF.Foto: Pressbild

Öster har anställt Robert Grandén som ny akademichef i klubben. Han ska utveckla akademiverksamheten med fokus på att fostra fler spelare till elitfotbollen. Sedan i somras har sportchefen Vito Stavljanin även varit akademichef men i januari tillträder Grandén.

– I Robert får vi en välutbildad och hungrig akademichef som passar perfekt in i vårt lagbygge. Vi har under åren tagit flera kliv framåt i vår akademiutveckling där flera lag och presterat bra och många spelare har fått känna på A-lagets träningsmiljö och spelat i U21-laget. Med Robert på plats kan vi nu ta nästa steg i vår utveckling. Från våra yngsta spelar upp till de som knackar på dörren till A-laget. Detta är en viktig rekrytering för oss och nu kan vi fokusera på att fortsätta bygga vår akademiorganisation för framtiden, säger sportchefen Vito Stavljanin till klubbens hemsida.

Annons

42-årige Grandén är sedan flera år tillbaka bosatt i Markaryd. Han har utbildat sig till lärare i Växjö, har UEFA Pro utbildning som tränare och bland annat tränat Ljungby IF, Vittsjö GIK, Växjö BK, Hässleholms IF och akademilag i IFK Värnamo. Dessutom har haft uppdrag som tränarinstruktör inom bland annat Smålands- och Hallands fotbollsförbund och har drivit företag inom bland annat fotbollsutbildning och ledarskapsutveckling.

– Det känns mycket inspirerande att påbörja arbetet som akademichef i en sådan anrik och fin förening som Östers IF och jag är glad och ödmjuk till att få det förtroendet. Jag ser verkligen fram emot att kunna börja arbeta med utvecklingen av klubbens lovande ungdomar och i tätt samarbete med de duktiga tränarna i akademin skapa goda strukturer för spelarutbildningen i klubben, säger Robert Grandén.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons