Annons

Han är Östers nye huvudtränare

Växjö • Publicerad 17 december 2021
Rasmus Rydén, Torbjörn Arvidsson och Srdjan "Túfa" Tufegdzic.
Rasmus Rydén, Torbjörn Arvidsson och Srdjan "Túfa" Tufegdzic.Foto: Lars-Göran Rydqvist

Östers IF har värvat en ny huvudtränare som ska ersätta Denis Velic.

Srdjan "Túfa" Tufegdzic, med både serbiskt och isländskt medborgarskap, blir ny huvudtränare för Superettan-laget. Han har senast varit assisterande tränare i Valur i den isländska ligan. Innan det har han tränat två andra isländska klubbar, KA och Grindavik.

Annons

– Jag är väldigt stolt och hedrad över att få huvudansvaret för en förening med sån rik och stor historia. Ända sedan detta började bli verklighet har jag tittat på matcher och skapat mig en uppfattning och det är ett lag med stor potential, bra mentalitet och hårt arbetande spelare. Denis Velic har gjort ett väldigt bra jobb och lagt en bra grund, säger Srdjan ”Túfa” Tufegdzic.

Hans kontrakt är skrivet på 2+1 år.

Torbjörn Arvidsson, som har spelat flest allsvenska matcher av alla i Halmstads BK, blir assisterande tränare och Rasmus Rydén fortsätter som målvaktstränare.

– Vi är väldigt glada över den här organisationen. Det är en oerhört bra mix, olika erfarenheter och karriärer som kommer leda till bra saker. En organisation som sjuder av entusiasm, erfarenhet och arbetsvillighet. Framför allt har vi fått hit folk som vill vara här och utveckla Östers IF framåt, säger Vito Stavljanin, sportchef för Östers IF.

Här saknas innehåll

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons