Annons

Han blir assisterande tränare i Vipers

Jakob Sköld ansluter som assisterande tränare till Växjö Vipers.
Innebandy • Publicerad 28 maj 2023
Växjö Vipers får in Jakob Sköld som ny assisterande tränare.
Växjö Vipers får in Jakob Sköld som ny assisterande tränare.Foto: SUVAD MRKONJIC

Att det blir Jakob Sköld, som närmast kommer från ett uppdrag inom Vetlanda IB i division 1, har nu bekräftats av SSL–klubben.

Annons

– Det känns väldigt kul och inspirerande att få den här möjligheten i Vipers. Det ska bli riktigt spännande att få vara med och tävla på den allra högsta nivån nu. Jag har fått en väldigt bra känsla efter mina samtal med både Erik (Eskils, sportchef) och Jyri, så nu är man taggad. Både jag och Jyri brinner för innebandyn, vi vill alltid tävla och ställa höga krav på vår omgivning. När vi sedan kan ”krydda” allt Vipers gjort bra senaste åren, med all den erfarenhet som Jyri kommer med från innebandyn i Schweiz och Finland, så tror jag att det här kan bli riktigt bra.", säger Jakob Sköld till Vipers hemsida.

Sköld ledde under vintern som gick Vetlanda till allsvenskt kval. Det är något som Växjö Vipers sportchef Erik Eskils trycker på i en kommentar.

– Vi har förstått att Jakob haft en stor del i den framgången och tycker han är mogen för att ta nästa kliv i sin innebandykarriär som tränare, säger Erik Eskils.

Sköld är inte helt obekant för innebandypubliken i Växjö då han tidigare under sitt liv har spelat för Vöikers.

Alexander JepsenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons