Annons

Han blir ny assisterande tränare i Växjö Lakers

Växjö • Publicerad 27 april 2024
Emil Rasmussen blir ny assisterande tränare i Växjö Lakers.
Emil Rasmussen blir ny assisterande tränare i Växjö Lakers.Foto: Alexander Jepsen

Nicklas Rahm har lämnat uppdraget som assisterande tränare för Växjö Lakers för att bli assisterande till Sam Hallam i Tre Kronor. Nu står det klart att han ersätts av Emil Rasmussen som nu närmast har tränat Växjö Lakers J20-lag.

– Det känns inspirerande och kul! Det har varit något jag strävat efter sen dagen jag började i klubben. Jag är glad över möjligheten att få jobba vidare i Växjö och A-laget med allt vad det innebär, säger han i en kommentar.

Annons

Emil Rasmussen har bott i Växjö i fem år. Han var tränare för U15 säsongen 2019/2020 och 2020/2021. Därefter blev han assisterande J20-tränare. De två senaste säsongerna har han varit huvudtränare för juniorlaget. Utöver rollen som juniortränare han har assisterat ledarstaben i Växjö Lakers A-lag med videoanalyser och scouting.

– Det finns onekligen redan en stor portion kunskap och erfarenhet både i spelartruppen och i ledarstaben. Jag vill kunna bidra med ett stort driv, det tror jag är fundamentalt i allt man gör. Men även med kreativa tankar och idéer, bidra med ett nytänk inom de områden det behövs, när det behövs.

Han är bror till Dennis Rasmussen.

MISSA INTE!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons