Annons

Hanna från Växjö vann sista Kustjagaren trots stukad fot

Swimrun • Publicerad 3 juli 2022

2012 hade tävlingen Kustjagaren premiär. I år var det dags för den nionde och också sista upplagan. Hanna Carmvall, från Växjö och Johanna Holmberg var snabbaste damlag. Detta trots att Hanna Carmvall stukade sin ena fot längs med vägen från Torhamn till stan.

– Det kändes värst att springa på asfalt. Jag frågade efter Ipren mot smärtan, berättar hon kort efter målgång samtidigt som en sjukvårdsfunktionär lindar den skadade foten samt bistår med smärtstillande, säger Hanna Carmvall till BLT.

Deltagarna avverkar under Kustjagaren 25,9 kilometer löpning samt 4 490 meter simning. Hanna Carmvall och Johanna Holmberg sprang i mål på 3.42.15.

En stukad fot hindrade inte Johanna Holmberg och Hanna Carmvall från att vinna den sista upplagan av Kustjagaren.
En stukad fot hindrade inte Johanna Holmberg och Hanna Carmvall från att vinna den sista upplagan av Kustjagaren.Foto: Ola Karlman
Ola Karlman
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons