Här är länderna som tävlar i Bandy-VM i Åby

Växjö • Publicerad 4 februari 2023
Dam-VM 2022 arrangerades i Eriksson Arena där Sverige blev världsmästare på nytt. Nästa år är det dags för dubbla mästerskap.
Dam-VM 2022 arrangerades i Eriksson Arena där Sverige blev världsmästare på nytt. Nästa år är det dags för dubbla mästerskap.Foto: JONAS LJUNGDAHL

I månadsskiftet mars/april arrangeras ett historiskt dubbelmästerskap i bandy för herrar och damer i Åby utanför Växjö. Det blir totalt 17 lag som medverkar.

– Vi är otroligt glada för det stora intresset för vårt unika världsmästerskap! Att hela elva lag på herrsidan och sex lag på damsidan kommer är fantastiskt, och ett tydligt tecken på att den internationella bandyfamiljen står fortsatt stark. Nu ser vi fram emot ett riktigt häftigt VM med mycket publik och bandy i världsklass, säger Pär Gustafsson, generalsekreterare på Svenska Bandyförbundet.

B-VM på herrsidan spelas 24-27 mars.

Fakta

Deltagande nationer

Grupp A, herrar: Sverige, Finland, Norge, Kazakstan, USA.

Grupp A, damer: Sverige, Finland, USA, Nederländerna, Ukraina, Schweiz.

Grupp B, herrar: Tyskland, Ungern, Slovakien, Nederländerna, Tjeckien, Schweiz.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.