Annons

Här är pubarna i länet som får visa fotbolls-VM

Växjö • Publicerad 20 november 2022
Världsmästarna får lyfta bucklan efter finalen.
Världsmästarna får lyfta bucklan efter finalen.Foto: PETTER ARVIDSON

Under söndagseftermiddagen drar herrarnas fotbolls-VM igång i Qatar. Totalt ska 64 matcher spelas innan en ny världsmästare får lyfta bucklan.

Det är SVT och TV4 som äger sändningsrättigheterna och kommer visa matcherna på tv. Men samtliga matcher kommer också att sändas på en rad olika publika platser. Det är tv-leverantören Allente som äger rättigheten för offentlig visning, vilket betyder att restauranger, pubar, arbetsplatser och andra offentliga aktörer som vill visa matcherna behöver skaffa en visningslicens från Allente.

Annons

Allente väntar att uppåt 1 000 pubar, barer och restauranger runt om i Sverige kommer att visa VM. Under söndagen hade tre verksamheter i Kronobergs län skaffat en visningslicens.

Det är Hotell Rådmannen i Alvesta samt Brödernas och O'Learys i Växjö. Det är endast dessa som i nuläget får visa matcherna för offentlig visning i länet.

– Det är ett lite speciellt VM i år, med val av plats och tidpunkt, men vi vet att fotbollsfansen ser enormt mycket fram emot att se några av världens bästa fotbollsspelare briljera på plan. I novembermörkret kan det vara extra trevligt att mötas upp på puben, och vi tror att många kommer att välja det alternativet, säger Mikael Eriksson, säljansvarig för offentlig visning hos Allente.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons