Annons

Här är spelarna som ska ta revansch för Växjö Lakers nästa vår

Växjö Lakers säsong är över. Nu blickar vi mot nästa.
Växjö • Publicerad 12 april 2024
Lakerstränarna Nicklas Rahm och Jörgen Jönsson jobbar inte tillsammans i höst.
Lakerstränarna Nicklas Rahm och Jörgen Jönsson jobbar inte tillsammans i höst.Foto: JONAS LJUNGDAHL

Det ser inte ut att bli någon speciellt omfattande renovering av Växjö Lakers, trots uttåget i semifinal mot Rögle. Sportchefen Henrik Evertsson har en trupp där ganska många spelare kommer att stanna och främst defensivt ser det otroligt välfyllt ut. Här går vi igenom lagdel för lagdel.

Målvakter

Emil Larmi

Annons

Adam Åhman

Duon har båda avtal över minst nästa säsong och just nu tyder väldigt lite på att det kommer att bli några förändringar här.

Backar

Gabriel Carlsson

Keegan Lowe

Eric Martinsson

Joel Persson

Elias Rosén

Fem backar har gällande kontrakt. De två återstående från slutspelets sju startande, Brian Cooper och Zach Giuttari, har förlängt enligt uppgifter till Smålandsposten. Under vintern har det också avslöjats att Skellefteås Petter Granberg spelar för Växjö Lakers nästa säsong. Här är det alltså redan fullt.

Forwards

Filip Eriksson

Hugo Gustafsson

Annons

Ludvig Nilsson

Victor Stjernborg

Joel Svensson

Emil Sylvegård

Marcus Sylvegård

Här kommer det att hända mer. Bland spelarna med kontrakt väntas Marcus Sylvegård försvinna till NHL. Kalle Kossila kommer att spela i Schweiz i höst och Tobias Rieder flyttar hem till Tyskland. Det finns också frågetecken för Robert Rosén som kanske avslutar spelarkarriären och för Noah Östlund som är inlånad från NHL-klubben Buffalo. Joachim Blichfeld har utgående kontrakt, men verkar trivas och har tagit ett steg jämfört med första året i klubben. Som Smålandsposten tidigare skrivit blir det även en förlängning för Dylan McLaughlin samt för Manuel Ågren. På väg in i höstens Växjö Lakers är återvändaren Dennis Rasmussen samt Sebastian Strandberg som fyller två lediga centerplatser.

Ledarstab

Jörgen Jönsson

Fredrik Hellgren

Andreas Andersson

Det är dags för en förändring i båset. Nicklas Rahm lämnar för att i stället bli assisterande till Sam Hallam i Tre Kronor. Här har det varit ganska tyst kring eventuella nyförvärv hittills.

Sammanfattning

Annons

Växjö Lakers har kommit ganska långt i truppbygget för kommande säsong? För långt nu när det inte slutade som man ville i vår?

Backsidan känns redan helt klar, men här finns kanske vissa frågetecken kring Gabriel Carlssons framtid om det dyker upp erbjudande i till exempel Schweiz? Och hur tänker man kring Martinsson som har kontrakt, men kanske inte levererat hela vägen? Oavsett känns nästan åtta etablerade backar, långt från junioråren, lite för bra.

På forwardssidan blir det främst en ny centersida kommande säsong. Det ska också bli otroligt spännande att se vad som händer med Filip Eriksson med ytterligare en sommar med träning. Om Robert Rosén slutar känns Dennis Rasmussen som en klockren ersättare. Sebastian Strandberg går väl kanske in lite längre ner i hierarkin. Kanske behövs ytterligare något namn när Kossila lämnar, beroende på vad man tänker kring Filip Eriksson.

Marcus Sylvegård och hans mål i grundserien blir svårt att ersätta, framför allt ekonomiskt eftersom Sylvegård sägs ha spelat på ett ganska billigt kontrakt. 23 mål brukar kräva en större investering och en sådan lär komma. Låt silly season börja.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons