Annons

Här är Växjöföreningarna som får mest stöd

Nu börjar Riksidrottsförbundet betala ut stödet till idrottsföreningar som drabbats ekonomiskt av coronapandemin. Här är föreningarna som får mest i Växjö.
Växjö • Publicerad 15 juni 2020
Foto: Lena Gunnarsson

Totalt fördelas 500 miljoner kronor till idrottsföreningar, förbund och distrikt i landet. Stödet ska kompensera uteblivna intäkter och kostnader för evenemang som föreningar inte kommer undan.

– Det känns bra att vi kan hjälpa ryggraden i idrottsSverige, våra tusentals idrottsföreningar runt om i landet som vecka ut och vecka in skapar bra idrott för barn och ungdomar. Det har varit en grannlaga uppgift att på ett så rättvist sätt som möjlig fördela 500 miljoner kronor när behovet är 1,3 miljarder, säger Björn Eriksson ordförande i Riksidrottsförbundet i ett pressmeddelande.

Växjöklubben som får störst bidrag är Dackegymnasterna. De får 174 000 kronor. Sexsiffrigt blir det också för Växjö Golfklubb som får 122 000 kronor och för Korpen Växjö som får 108 000 kronor. På topp fem hittar vi även Växjö Ridklubb med 80 000 kronor och Öster med 76 000 kronor,

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons