Annons

Här är Växjöprofilens nya uppdrag

Växjö • Publicerad 5 november 2019
Foto: Per Wiklund

Växjö Vipers tidigare tränare Niklas Nordén har anställts som spelarutvecklingsansvarig på Svenska Innebandyförbundet. I den nyskapade tjänsten ska han ska ta ett helhetsgrepp om svensk innebandys spelarutveckling med ett särskilt fokus inom elitutveckling. Uppdraget är att starta, leda och driva utvecklingssatsningar kopplat till spelets och spelarnas utveckling för att nå de mål som står i Svensk Innebandy Vill.

– Jag är supertaggad. I enlighet med vår visionsplan Svensk Innebandy Vill och dess strategiska mål för 2030 ska Sverige återta det säte som krävs för att bibehålla och utveckla världens bästa liga och dess landslag. Då blir spelarutvecklingsområdet viktigt och jag ser fram emot att få vara en del i arbetet. Vi är många som bidrar till innebandyns nästa steg och det finns oerhört mycket kompetens runtom i landet som jag tror är viktig att ta tillvara på, säger Niklas Nordén.

I hans arbetsuppgifter ingår också utveckling, utbildning och spelformer för barn och ungdomar, där rollen knyts ihop med Svenska Innebandyförbundets utbildningsansvariga. Det blir också fokus på spelarutveckling med elitfokus, med spektra från RIG/NIU till A-landslag.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons