Annons

Här hamnar nya Räppevallen

Räppe • Publicerad 31 januari 2020
Illustrationsbild från Växjö kommun
Illustrationsbild från Växjö kommun

Räppe måste flytta från Räppevallen för att ge plats för det nya sjukhuset. Nu har föreningen och kommunen tillsammans jobbat fram ett alternativ till en ny placering. Den nya Räppevallen ska ligga vid Norra Bergundasjön. Föreningens styrelse har godkänt förslaget.

– Placeringen av Räppevallen vid lagunen i Norra Bergundasjön kommer ge ett stort mervärde för hela Bredvik. Och när den nya gång- och cykelvägen är klar knyter vi ihop och förkortar vägen till Samarkand och centrum och den nya stadsdelen Bäckaslöv, säger Anna Tenje (M) kommunstyrelsens ordförande.

Annons

– Det har varit viktigt för oss att hitta en bra placering för Räppevallen och Räppe GoIF där de kan fortsätta utveckla sin verksamhet. Det här öppnar också upp för ökade träningsmöjligheter för fler klubbar i närområdet, säger Jon Malmqvist (KD), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Den nya anläggningen kommer att bli ungefär lika stor som den föreningen har i dag med två elvamannaplaner och en sjumannaplan samt klubbhus med sex omklädningsrum.

– Vi har haft en god dialog i en positiv anda med Växjö kommun och vi är nu nära en ny placering av Räppevallen, vilket känns som ett nytt och spännande kapitel i Räppe GoIF:s historia, säger Nicholas Petterson, ordförande i Räppe GoIF.

– Med den här lösningen säkerställer vi att inte minst barn och ungdomar i området ges möjligheten till en fortsatt aktiv fritid, säger Peter Bengtsson, anläggningschef Arenaservice på Kultur och fritidsförvaltningen i Växjö kommun.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons