Annons

Har spelat för Lakers, Taif och Troja – avslutar hockeykarriären

Joakim Hilldings hockeykarriär är över.
Han var med och förde upp Tingsryd till allsvenskan och Växjö Lakers till SHL.
De sista matcherna under den aktiva karriären blev i Trojas tröja.
Ishockey • Publicerad 4 maj 2023
Joakim Hillding avslutar hockeykarriären.
Joakim Hillding avslutar hockeykarriären.Foto: JONAS LJUNGDAHL

Troja-Ljungby berättade på tisdagen att två spelare avslutar sina hockeykarriärer. Victor Romfors kommer inte att spela mer ishockey. 29–åringen har tillhört Troja de fem senaste säsongerna och var således först med och förde upp klubben till allsvenskan våren 2021 och åkte sedan ur serien 2022.

Samtidigt lägger Joakim Hilding skridskorna på hyllan. Han kom till Kronobergs län första gången inför säsongen 2008. Då värvades Hillding av Tingsryd och han var med och förde upp klubben i allsvenskan våren 2010. Säsongen 2010/2011 spelade han sedan för Växjö Lakers i allsvenskan och var då med och förde klubben upp i SHL. Därefter blev det fyra hockey-år med Färjestad och sedan åter en sväng i Växjö säsongen 2016/2017.

Annons

Till Troja värvades 34–åringen inför säsongen 2021/2022 och hans sista insatser som hockeyspelare blev alltså under vintern som gick.

Alexander JepsenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons