Annons

”Helt klart en dröm som går i uppfyllelse”

Publicerad 18 maj 2017
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Han kommer alltid att vara historisk i Växjö. 23-årige backen Calle Rosén blir den första spelaren med Växjö Lakers som moderklubb som skriver ett NHL-kontrakt.

– Det är helt klart en dröm som går i uppfyllelse, säger Calle Rosén som är hemma i Växjö igen efter sju veckor med Tre Kronor.

Annons

– Det var såklart jättekul att vara med på hela resan. Det var sju roliga veckor jag fick vara med om. Sen visst, man hade hoppats på ännu mer, men så är det ibland.

VM-drömmen dröjer alltså något. NHL-drömmen är verklighet.

– Det känns som att det är dags. Jag har haft två jättebra år i Växjö och jag vill vidare. Nu får jag möjlighet till det i NHL.

Du hamnar i en av de klassiska klubbarna, Toronto Maple Leafs?

– Det är väl bara ännu roligare. Toronto är ändå Toronto. Det ska bli fantastiskt kul att flytta till en storstad i Kanada. Det kan inte bli mycket bättre än så.

Vad vet du om klubben?

– Egentligen inte jättemycket. De har många unga spelare i laget och där ska jag förhoppningsvis passa in. De har en coach som är världskänd och som verkar vara jäkligt bra. Det är en klubb som vill framåt.

Vad behöver du förbättra för att etablera dig i NHL?

– På något sätt behöver man utveckla allt. Det är ett snäpp upp från vad man varit med om tidigare. Det är styrkan överlag i hela kroppen. Det är det som är prioritet ett under sommaren, att bli större och starkare. Skridskoåkningen känner jag ändå att jag har ganska bra koll på, säger Calle Rosén.

Nu väntar en sommar hemma i Sverige och Växjö. I augusti/september väntar camp i Toronto för HV:s Andreas Borgman och Calle Rosén – Växjös första NHL-export.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons