Annons

Historien upprepade sig för Lakers

Växjö • Publicerad 29 januari 2019
Växjö Lakers.
Växjö Lakers.Foto: Lena Gunnarsson

Det small direkt på tisdagen när Växjö Lakers tog emot Linköping i SHL. Redan efter 30 sekunder sköt Roman Horák, framspelad av Daniel Rahimi och Joel Persson 1-0 till hemmalaget.

Fem minuter senare var det dags igen. Niclas Burström slog en delikat passning över till Julius Junttila som mötte med bladet. Pang. 2-0 till VLH.

Annons

Linköping reducerade innan den första perioden var över. Nick Sörensen ordnade 2-1 en minut före signal gick.

Mellanakten blev sedan mållös trots att Lakers fick chansen att spela powerplay vid två tillfällen och östgötarna vid ett.

Under den tredje perioden åt sig LHC allt närmare en kvittering. Den kom med 02:08 kvar på klockan när Joe Whitney styrde in 2-2-pucken i krysset bakom Viktor Fasth i Lakerskassen. Värt att notera från den tredje perioden är skottstatistiken. Växjö Lakers sköt noll (0) skott på mål och Linköping nio (9).

Matchen gick till sudden. Redan 20 sekunder in avgjorde LHC genom Nick Sörensen, samme Sörensen som avgjorde på övertid även förra gången Linköping var i Växjö.

Växjö 2 - Linköping 3.

Alexander Jepsen
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons