Annons

Historisk tävling för Växjögolfaren

Alexander Björks debutsäsong på golfens Europatour har varit imponerande med en tredjeplats som bästa resultat. Nu väntar en majortävling för första gången någonsin för Växjögolfaren.
Publicerad 19 juli 2017
Foto: Privat
Foto: Privat

Efter tredjeplatsen i French Open i början av juli fick Alexander Björk från Växjö en historisk biljett till anrika The Open, även kallad British Open.

Under torsdagen slår han ut för första gången i en majortävling på Royal Birkdale i Southport.

Annons

– Det ska bli riktigt kul att pegga upp på The Open. Jag hoppas kunna spela bra golf och ha chansen att vara med och slåss om det när jag går in på de sista nio hålen på söndagen. Jag vet att mitt spel är tillräckligt bra för att vara med och slåss i toppen, säger Alexander Björk.

27-åringen kommer närmast från tävlingar på linksbanor, där det grästäckta området består av sandig jord från tidigare havsbotten. Det är en typ av bana som han aldrig tidigare har spelat på. Den senaste tiden har det varit intensiv och The Open blir Björks femte tävling på lika många veckor.

– Givetvis är det inte optimalt med fem tävlingar på rad, men det har varit stora, roliga tävlingar och fysiskt sett är det inga problem. Det gäller att vila mycket och inte anstränga sig för mycket mentalt under träningsdagarna utan kolla in banan, fixa utrustning och finslipa delarna i spelet, säger han.

Växjögolfaren har gjort en fin debutsäsong på Europatouren och finns på plats 116 på världsrankingen.

– Totalt sett är jag nöjd hittills. Förhoppningsvis kan jag köra på nu andra halvan och vara med och slåss om någon seger. Jag har haft många bra veckor men sedan har det varit veckor jag tycker att jag spelat på för låg nivå. Jag lär mig hela tiden.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons