Annons

Hjertberg vill stanna på toppen

Hon kom från IFK Kalmar till Växjö DFF under sommaren 2015. Två år senare är Emilia Hjertberg en given startspelare i trebackslinjen. – Jag känner verkligen att jag har utvecklats på nästan alla nivåer.
Publicerad 25 maj 2017
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Moderklubben är Sandsbro, men flyttade till Kalmar för att gå på fotbollsgymnasiet. När det var avklarat vände hon åter till hemstaden, först som lånespelare, men sedan förra säsongen som Växjö DFF-spelare. Det har visat sig vara helt rätt val.

– Jag har blivit väldigt mycket bättre. När jag var i Kalmar var jag lite yngre och hade inte riktigt rutinen. Jag kom till Växjö och hade en lite knackig start, men när man får förtroende från en tränare ger det mycket, speciellt självförtroende. Jag har Pierre Persson att tacka för mycket, säger Emilia Hjertberg.

Annons

Växjö DFF spelar med en trebackslinje och Emilia Hjertberg har startat i samtliga matcher hittills. Som försvarare är det viktigt att våga styra resten av laget. Och där kommer självförtroendet in i bilden.

– Jag har nog höjt nästan alla kvaliteter jag har, men det som har varit mest avgörande är nog ändå självförtroendet. Det är viktigt att ha det som mittback.

Växjö DFF:s magiska säsongsstart bara fortsätter. Efter vinsten mot AIK förra helgen har laget sex vinster på sex matcher och 22–2 i målskillnad.

– Vi har verkligen lyckats täppa igen. Vi har en fantastisk målvakt och vi har kommit ihop bra i backlinjen. Säsongsstarten har varit helt fantastisk. Vi kom ut som storfavoriter och vi hade mycket press på oss, men vi har tacklat det väldigt bra.

Nu väntar en ny tuff uppgift. På lördag är det Smålandsderby på Myresjöhus Arena mot IFK Kalmar. Gästerna har också öppnat starkt och är trea i tabellen.

– Det har varit lite fram och tillbaka i truppen, men det har gått spikrakt framåt för dem den här säsongen. De satsar också på allsvenskan och det blir tufft. De tappade många rutinerade som varit i föreningen länge, värvade många nya och har fått ihop det väldigt bra, säger Emilia Hjertberg.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons