Annons

Hon blir ny assisterande tränare i Växjö DFF

Växjö • Publicerad 16 november 2021
Matilda Bergstrand blir ny assisterande tränare i Växjö DFF.
Matilda Bergstrand blir ny assisterande tränare i Växjö DFF.Foto: Urban Nilsson

Inför nästa säsong byter Växjö DFF tränare. Olof Unegård blir ny huvudtränare och nu står det klart att han får Matilda Bergstrand vid sin sida.

– Olof är en tränare som jag klickade med väldigt fort och vi kommer nog att kunna bygga en stark trupp som har ett gemensamt mål i att ta sig uppåt igen. Dessutom så ser jag fram emot att lära mig av de jag kan från Olof som har betydligt mycket mer erfarenhet än mig, säger Matilda Bergstrand till klubbens Facebooksida.

Annons

Matilda Bergstrand är Rottnefostrad och har erfarenheter som huvudtränare i Rottne och nu senast i Tölö IF där hon var huvudtränare för damlaget.

– Matilda blir ett väldigt bra komplement till nuvarande ledarstab och kommer bidra med sin kompetens på en bra nivå. Vi får och hit en kunnig och framförallt hungrig tränare som vill lära sig och sno åt sig all kunskap som kan gå. Hennes vilja att fokusera mer åt den individuella coachningen kommer även att passa bra in på hennes tjänst som tränare i NIU på Växjö Fria, säger sportchefen Dennis Popperyd till klubbens Facebooksida.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons