Annons

Horák: ”Hoppas jag kan fylla ut de skorna”

VÄXJÖ • Publicerad 1 augusti 2018
Roman Horák.
Roman Horák.Foto: Alexander Jepsen

Roman Horák är värvad till Växjö Lakers som en ledande spelare. En roll som tjecken själv gillar. Lakers nye center berättar hur han känner inför att vara plockad av klubben som en toppspelare.

– Det är en bra känsla, när ett lag plockar en och verkligen vill ha dig. Jag är förväntansfull och hoppas jag kan fylla ut de skorna. Jag hoppas att jag kan bidra med mer än bara det offensiva och att jag kan hjälpa laget över hela banan eftersom att det är ett lagspel. Jag gillar att vara här och hoppas att vi kan göra något lika bra som klubben lyckades med i fjol, säger Horak när VXOnews pratar med honom efter första isträningen i Vida arena.

Annons

Hur var första träningen?

– Jo men det känns bra, mest kul att det drar i gång. Vi kände mest på grejerna och det var lite tunga ben. Det kommer att bli lättare för varje dag och jag ser fram emot det som komma skall.

Centern och hans sambo anlände till Växjö i fredags. Lyssnar man till Horak så verkar det som att paret har bekantat sig en del med staden.

– Jag gillar staden. De senaste fyra åren har jag varit och spelat i Ryssland, så det är ganska stor skillnad så sätt för mig och min fästmö. Jag gillar naturen runt omkring och sjöarna. Egentligen allt det som vi har hunnit se hittills.

Alexander Jepsen
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons