Annons

Ingen utvisning i matchen – nu kan Lakersforwarden stängas av

Växjö • Publicerad 23 mars 2023
Tomi Sallinen har ont efter Ludvig Nilssons tackling.
Tomi Sallinen har ont efter Ludvig Nilssons tackling.Foto: SIMON ELIASSON

Växjö Lakers forward Ludvig Nilsson kan missa fredagens femte match mot Luleå. Han har anmälts till SHL:s disciplinnämnd efter en händelse i onsdagens match.

Det var i första perioden som Nilsson gjorde en bentackling mot Luleås Tomi Sallinen. Luleåspelaren fick lämna isen och återkom inte. Enligt Luleås tränare Thomas ”Bulan” Berglund kommer han att vara borta ett tag.

Annons

”Sallinen vinner pucken i egen försvarszon och åker upp i banan. Där möter han Nilsson som kommer rakt mot Sallinen med fart och sätter ut sitt ben och axel för att tackla. Träffen tar knä mot knä. Sallinen lämnar matchen och återvänder inte till spel”, skriver situationsrummet i anmälan.

Domarna på isen missade tacklingen och Ludvig Nilsson blev inte ens utvisad. Nu riskerar han dock ett straff i efterhand. Beslut från disciplinnämnden kommer under dagen.

Lakers vann matchen i Luleå med 2–1 efter att Hardy Häman Aktell avgjort i förlängning. I morgon kan Lakers stänga matchserien mot Luleå om de vinner i Vida Arena.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons