Islossning för Växjö Lakers

Växjö/Gävle • Publicerad 27 september 2018
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Lena Gunnarsson

Efter två inledande förluster och bara ett mål framåt var det islossning för Växjö Lakers i torsdagens bortamatch mot Brynäs. Växjö vann matchen med 4-1 och tog säsongens första trepoängare.

Inför 3 749 gjorde Pontus Holmberg sitt första SHL-mål i karriären. Målet kom efter 07.47 i den första perioden och 1-0 var också ställningen perioden ut. Brynäs kvitterade i powerplay i början av den andra perioden men med en sekund innan den sista periodvilan återtog Lakers ledningen efter att den tyske talangen Dominik Bokk gjort mål i numerärt överläge.

I den tredje och sista perioden gjorde Linus Fröberg och Roman Horak ett varsitt mål inom loppet av elva sekunder. Det gav en tremålsledning som laget aldrig släppte. Lakers kan vända hem från Gävle med tre poäng. På lördag väntar hemmamatch mot Örebro.