Annons

Järdler: ”Tuffare uppgift kan vi inte få”

Öster mot AIK.
De Svenska mästarna väntar rödblått i cupkvartsfinalen.
Växjö • Publicerad 6 mars 2019
Christian Järdler.Foto: Lena Gunnarsson

På måndagen lottades kvartsfinalerna till Svenska cupen. Östers IF kommer under helgen att ta emot AIK på hemmaplan.

– Fantastiskt roligt att få bjuda vår publik och våra supportrar på matcher mot MFF och AIK. Vi får möta Svenska mästarna och tuffare uppgift kan vi inte få. Otroligt inspirerande, utmanande och en häftig match där vi ska ha stor tro på vår egen styrka, säger Östers tränare Christian Järdler.

Annons

Som bekant vann Öster, något överraskande, sin grupp efter att ha skickat ut Malmö FF, Falkenbergs FF och Degerfors IF.

Självklart en väldigt stark prestation av superettalaget från Växjö.

– Det vill jag påstå att det är. Hela vägen med en bra vinst borta mot Falkenberg och naturligtvis att slå Malmö hemma, det är såklart den prestationen som står ut mest och det är otroligt bra gjort. Sedan är jag väldigt nöjd över att vi kunde ladda om. Det krävs mycket mentalt att fem dagar efter att ha slagit Malmö FF åka upp till Degerfors. Alla lag vet att det är en svår match och man åker inte upp till Stora Valla och bara hämtar poäng.

Inför gruppspelet sa Järdler: ”Vi har ingen tro på att vi ska vinna den eller ta oss ut i Europa. Det är mer viktigt för oss att få tävlingsnerven i matcherna. Sen vill vi såklart ha bra matcher och på det sättet är det jätteviktigt för oss att vara med. Sedan har vi inte samma ambitioner som AIK eller Malmö FF med cupen.”

Frågan är om ambitionen och tankesättet har ändrats nu?

– Det är bara att vara ärlig och säga att om man tittade på gruppen inför den så var vi lägst rankat sett till fjolåret. Framförallt när Malmö fanns i den, jag sa precis så som du säger och jag trodde att vi skulle få det jobbigt.

– Nu är vi i kvartsfinal och det finns ingen anledning, eftersom att vi har bevisat för oss själva och andra att vi kan slå vilket lag som helst, att inte tro att vi kan vinna den. Naturligtvis kommer vi att göra allt vi kan med förberedelser, scouting, träning och analyser för att vara så bra förberett vi kan inför kvartsfinalen.

Tycker du att någon av dina spelare stack ut under gruppspelet?

– Jag kan väl säga så här: de som gick in i cupen och inte räknade med att spela i den takt som de fick göra. Med tanke på de skador och sjukdomar som vi har haft har truppen visat styrka. Vi har skapat stort förtroende för varandra. Det har varit spelare som har spelat på ovana positioner och spelare som inte har räknat med 90 minuter har gjort det bra. Konkurrensen i truppen har stärkts och känslan för oss som lag.

– Truppen har visat att vi kan spela bra även vid två-tre skador vilket är väldigt positivt. En bra signal i gruppen att ha med sig under en lång säsong.

Matchen kommer att spelas på Myresjöhus Arena på lördag klockan 16. Läs mer om planen i Smålandsposten via länken nedan.

Alexander Jepsen
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons