unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Jättestötar av Fanny Roos – nytt svenskt rekord

.
.
Foto: KALLE PARKKINEN

Under torsdagen arrangeras en kultävling i Telekonsult Arena i Växjö. Några av Sveriges främst tävlade, däribland Fanny Roos.

Hon slog till med ett nytt svenskt rekord i sin första stöt i tävlingen. 18,85 meter innebär Fanny Roos tredje svenska rekord den här inomhussäsongen. Det var 19 centimeter längre än det tidigare rekord från den 6 februari. Det är nytt nordiskt rekord och den tredje längsta stöten i Europa den här säsongen.

I det andra försöket blev det 18,66, vilket alltså var en tangering av det tidigare svenska rekordet, och i det tredje försöket blev det ogiltigt. I fjärde försöket stötte hon 18,20 och i femte försöket blev det fyra centimeter kortare. I den sista stöten blev det 18,62 meter.