Jepsen: Föddes en ny Österhjälte i afton?

Växjö • Publicerad 20 augusti 2018
VXOnews Alexander Jepsens krönika efter Öster-Frej.

Där hjältar föds.

Så står det ovanför spelaringången till Myresjö hus arena.

Känslan efter Östers sena 2-0-seger mot IK Frej är att laget kommer att vara med och slåss om den där kvalplatsen mot den högsta serien. Ja, faktiskt, laget är inne i en period där de finner vägar att vinna matcher.

Som på måndagen. I ärlighetens namn så gjorde ÖIF ingen större figur under de 75 inledande minuterna. Visst prickade Jonathan Drott stolpen under den första halvleken och Simon Helg hade någon bra chans, samtidigt som Dragan Kapcevic mycket väl kunde ha nickat in en ledningsboll.

Men å andra sidan är frågan om inte Joakim Runnemo, främst, borde ha givit gästerna ledningen i slutet av den första halvleken.

Chansmässigt var det ganska jämnt. Fram till att Simon Helg nekade det byte som var tänkt. Yttermittfältaren låg med krampkänning, fick hjälp av en motståndare, sa nej till sin tränare – och frälste sitt lag.

Först som framspelare till Mattias Pavic 1-0 mål och sedan tryckte han själv in 2-0.

Om nu Östers supportrar får en sådan där magisk höst att minnas för resten av sina liv.

Så var – i alla fall föll mig – det definitiva startskottet på säsongsavslutningen där Öster ska jaga – i dag. Och det var Simon Helg som reste sig upp och tog tag i taktpinne och visade vägen.

Det är så vi kan komma att minnas den här kvällen – om Öster fortsätter på den inslagna vägen.