Annons

Jepsen: ”Krönika om honom som ingen bryr sig om”

Publicerad 11 juli 2018
VXOnews reporter Alexander Jepsen krönikerar om Zlatan Ibrahimovic.
VXOnews reporter Alexander Jepsen krönikerar om Zlatan Ibrahimovic.

Men det är ju ingen som bryr sig om Zlatan längre. Okej.

Fotbolls-VM är över för svensk del. Z lär leva desto längre.

Annons

Redan samma dag som VM inleddes satte Zlatan Ibrahimovic hattrick. I en av de första TV-pauserna på en av turneringens första dagar syntes Galaxy-anfallaren i tre olika reklamsnuttar. Det kändes som under den där magiska 4-2-segern mot England på Friends – Ibrahimovic var överallt.

Apoteket, A-Z och Samsung. Läkemedel, kläder och telefoner. Det är ett spann du inte skämtar bort. Samtidigt är det en mycket sällsynt svensk fotbollsspelare. Enligt mig den störste vi någonsin har haft.

Anfallarens storhet behöver jag inte utrycka. Ni vet, alla vet… för det har inte gått att undgå under de senaste decennierna.

I dag (måndag) toppar en av landets största tidningar (på sin sajt) med att Zlatan hyllar avgående landslagschef Lars Richt.

Så har det varit varje dag under hela Sveriges mästerskap. ”Zlatans hälsning”, ”Zlatans uppmaning”, ”Zlatans hyllning”.

Många har uttryckt hur trötta de är på rapporteringen av vad Zlatan vill, tycker, känner eller när han borstar tänderna.

I en värld då mediehusen mycket lätt mäter vad folk faktiskt läser om – klickar på – så är det inte alls svårt att veta vad rapporteringen bör handla om.

I grund och botten måste degen in. Vad är det konstiga i det?

Vem ska kunna redogöra för någonting om ingen kan betala för det?

Nej, det är naturligtvis ledande frågor som bara leder till självklara svar… eller idioti i något kommentarsfält där ingen förstår någonting och allting plötsligt handlar om en guldfisk.

Annons

I samma allmänna klotterplank på typ Expressens eller Sportbladets länkar finner du uteslutande, vid varje uppdatering under en länk där Zlatan sagt/gjort något: ”Men sluta skriva om Zlatan, INGEN bryr sig om honom”.

Tillåt mig att småle. Är det konstigt? Varför går du till ditt jobb varje morgon, vill jag egentligen svara till belackarna.

När verkligen ingen just bryr sig om Zlatan Ibrahimovic längre, så slutar folkhopen att klicka på artiklar om Rosengårdsfenomenet vilket gör att nyhetssajterna slutar tjäna pengar på att skriva om honom.

Själv känner jag mig så säker på att Zlatan kommer att fortsätta vara den mest intressanta fotbollsspelare (idrottare) vi har ett tag till, faktiskt så säker att jag kan ta oleanderblad på det.

Även om Sveriges fotbolls-VM är slut, åkte förresten mot England med 0-2 i kvartsfinal. Okej, nu raljerade jag en hel del. Det är väl bäst att klargöra. Ingen spelare är större än ett helt lag. Speciellt inte landslaget, men efter ”Nacka” Skoglund i Stockholmsregionen, ja eller kanske i hela landet med tanke på Åke Linders folkparksturnéer.

Så är nog Ibrahimovic den som har kommit närmast. Och i likhet med ”Nacka” så kommer fenomenet Zlatan leva länge till.

Hur lite du än bryr dig om det, så kom du hela vägen hit. Tänka sig.

Alexander Jepsen
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons