Annons

Jepsen: ”Kvällen som alla TAIF-supportrar försökt förtränga”

Tingsryd • Publicerad 23 september 2018
Sebastian Arvidsson i Karlskrona HK:s tröja.
Sebastian Arvidsson i Karlskrona HK:s tröja.Foto: Patric Söderström

Sebastian Arvidsson tillhör förvisso historien för både Karlskrona HK och Tingsryds AIF.

Men av en gemensam anledningen minns nog båda lägren honom väl för en enda afton.

Annons

Söndagen den 21 september 2008 – en kväll alla TAIF-anhängare hoppas att de slipper få se sig repriserad igen.

Karlskrona HK var nykomling i hockeyettan. Laget hade återuppstått i spillrorna efter det som en gång var Karlskrona IK. Raketresan – som sedan skulle ta klubben hela vägen till SHL – hade hittills gått i snudd på ultrarapid.

Dackehallen hade fått ny skepnad under sommaren. Den gamla läktaren som mot slutet var något likt en trampolin i gunget hade bytts ut av en – med Dackehallen mått mätt – gigantisk ny och faktiskt fräsch ståplatsläktare.

Knökfullt till sista platsen. 3 400 personer hade tagit plats för att se uppstickarnykomlingen från Blekinge utmana ”giganten” Tingsryds AIF.

Det andades förvisso optimism runt hockeyn i Tingsryd där och då. Efter några tunga år med en skattesmäll och degradering i bakhuvudet samt att ett annat – i byn oomtyckt – så kallat ”popplag” i närområdet hade sprungit förbi...skulle inte ytterligare en lillebror ta sig om.

Mikael Tisells lagbygge tippades av många som en stark kandidat till att vara med och slåss om en plats i allsvenskan framåt vårkanten.

Men någon vidare start fick inte TAIF den här säsongen och det var mycket på grund av en gammal bekant.

Karlskrona HK kom till seriepremiären säsongen 2008/2009 och snodde med sig alla tre poängen.

Tidigare Tingsrydsspelaren Sebastian Arvidsson, som sköt två baljor, visade just två fingrar mot Karlskrona-klacken efter sitt direkt matchavgörande 5-2-mål redan 28 sekunder in i den tredje perioden.

KHK-fansen, som troligen var trötta på alla hån från Tingsryds-håll om att hela klubben bara byggdes av pengar och inte på de klassiska idealen om kultur och föreningsanda, tog tillfället i akt och skanderade:

Annons

”Vi har köpt ett lag, vi har faktiskt köpt ett lag. Vi köper vad vi vill, men det kan inte ni för ni har fuskat med skatten”.

Sedan var det ridå ner i Dackehallen.

På söndag är förutsättningarna annorlunda. Karlskrona HK har varit i finrummet och vänt när du nu gör en återstart i Nelsn Garden Arena.

Tingsryds AIF har visserligen varit där och nosat, åtminstone på en direktserie om uppflyttning. Ja, det blir ju så invecklat när en ska uttrycka det. Ni som vet, vet hur seriesystemet är uppbyggt.

Det är en ny hockeyvärld vi lever i. Det är bara tio år sedan men känns som en helt annan tidsålder.

På förhand får KHK anses vara favorit. Blekingelaget bör kunna vara så pass starkt att de när säsongen summeras tillhör topp-fem i allsvenskan.

TAIF känns inte okapabelt på något sätt, men mer oklart då många av spelarna som är värvade till större roller är oprövade kort.

Tingsryds AIF-Karlskrona HK blir en riktigt läckerbit.

TAIF-supportrarna får hoppas att Sebastian Arvidsson inte dyker upp på festen.

Alexander Jepsen
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons