Annons

Jesper Jansson lämnar Sverige: ”En möjlighet jag inte ville missa”

Växjö • Publicerad 14 juni 2023
Jesper Jansson.
Jesper Jansson.Foto: EMMA WALLSKOG

I mitten av maj kom nyheten om att Jesper Jansson slutar som sportchef för Hammarby efter sex år. Han är född i Växjö och har spelat fotboll i Öster, AIK, Djurgården, Stabæk, KRC Genk och Helsingborg. Han har även varit sportchef i Helsingborg och scoutingansvarig i FC Köpenhamn.

När nyheten om att Jesper Jansson skulle sluta kom meddelade klubben att han skulle lämna den 31 augusti men nu står det klart att anställningen avslutas i förtid då Jesper Jansson har fått ett nytt uppdrag. Han blir ny sportchef för den cypriotiska klubben Omonoia FC.

Annons

– Det är inte många svenskar som fått ett erbjudande om att bli sportchef för en utländsk klubb och det var en möjlighet jag inte ville missa. Jag har haft en god dialog med Hammarby om situationen och är tacksam över att vi hittat en lösning tillsammans, säger Jesper Jansson till Hammarbys hemsida.

Mikael Hjelmberg är tillförordnad sportchef i Hammarby över sommaren. Jansson kommer att ha en tät kontakt med Hjelmberg även framöver och finnas tillgänglig för rådgivning vid behov.

Under de sex år som Jesper Jansson var sportchef i Hammarby var han en starkt bidragande faktor i att etablera klubben som en allsvensk toppklubb och han har gjort spelarförsäljningar för flera hundra miljoner. Han har också bidragit till att ta klubben ut i Europa och vinna en cuptitel.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE! Testa Smålandsposten gratis i 30 dagar:

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons