Annons

Jesper Jansson stannar i Hammarby

Växjö/Stockholm • Publicerad 8 december 2022
Hammarbys sportchef Jesper Jansson är född och uppvuxen i Växjö.
Hammarbys sportchef Jesper Jansson är född och uppvuxen i Växjö.Foto: ANDREAS L ERIKSSON

I april 2017 presenterades Jesper Jansson som ny sportchef för Hammarby. Han har haft två tidsbegränsade kontrakt men nu står det klart att han skrivit på ett avtal för tillsvidareanställning med den allsvenska toppklubben.

– Hammarby är en fantastisk klubb som jag har fått stora känslor för under mina år här. Även om det är ett jobb som kan vara slitsamt finns det inget annat ställe jag vill utöva min profession på, så att fortsätta i Hammarby var inget svårt val, säger Jesper Jansson i en kommentar.

Annons

Sedan Jesper Jansson kom till Hammarby har klubben gjort stora spelarförsäljningar och etablerat sig i toppen av de allsvenska klubbarna.

– Vi har tagit oerhörda steg i under de här åren men vi är inte färdiga än. Med allt som finns i Hammarby och den potential klubben besitter har vi ännu inte nått taket. Jag vill att vi ska bli ännu bättre och våga ta ännu större kliv uppåt och inte minst behålla vår position där. Därav valet att fortsätta, säger Jesper Jansson.

Jesper Jansson är född i Växjö och har spelat fotboll i Öster, AIK, Djurgården, Stabæk, KRC Genk och Helsingborg. Han har även varit sportchef i Helsingborg och scoutingansvarig i FC Köpenhamn.

– Jesper är en av Skandinaviens vassaste sportchefer och en god företrädare för Hammarby. Under sina första fem år i klubben har Jesper varit starkt bidragande till den transformation som Hammarby genomgått och den stabila grund vi har i dag. Vi är övertygade om att Jesper är rätt person för att fortsatta leda och utveckla vår sportsliga verksamhet, säger Hammarbys ordförande Mattias Fri.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons