Annons

Joel, 25, om den otäcka smällen på fotbollsplanen: ”När jag vaknade trodde jag hade fått en tackling”

Slutresultatet kom att bli sekundärt i fotbollsmatchen mellan Växjö Norra och Oskarshamn i helgen. Joel Friman föll i gräsmattan efter att ha fått en boll i huvudet och fick därefter föras till sjukhus med ambulans.
– Jag är tacksam att det bara blev en hjärnskakning efter det som hände, säger 25-åringen.
Fotboll • Publicerad 5 juli 2023
Växjö Norras anfallare Joel Friman fick uppsöka vård med ambulans efter att ha trillat ihop på fotbollsplanen.
Växjö Norras anfallare Joel Friman fick uppsöka vård med ambulans efter att ha trillat ihop på fotbollsplanen.Foto: SUVAD MRKONJIC

Joel Frimans hann knappt vara inne på plan i tio minuter för sitt Växjö Norra innan han fick ett stenhårt skott från två-tre meters håll rakt i huvudet. Anfallaren föll ner till marken och svimmade i nästan en minut.

Spelarna närmast situationen förstod direkt att det var allvarligt. Funktionärer kallades in, bår och hjärtstartare hämtades och det ringdes 112 på studs.

Annons

– När jag vaknade trodde jag att jag hade fått en tackling, men när jag ser på videoklippet efteråt var det ett skott från två meters avstånd, säger Joel Friman som beskriver händelsen utifrån vad han minns.

– Folk skrek HLR och sa att jag hade slutat andats. Men det enda jag kom ihåg var att någon grävde efter min tunga för att jag inte skulle svälja den.

Joel förklarar att han tappade känseln i högra benet för någon sekund. Samtidigt kom ambulans in på fotbollsplanen och tog med sig fotbollsspelaren till Växjö lasarett.

– Det var jäkligt otäckt. Att jag först inte riktigt minns och att det också kan gå så här illa efter att ha fått en boll i huvudet.

Ambulansen fick hämta en Växjö Norra spelare direkt ute på Åbo IP på lördagen.
Ambulansen fick hämta en Växjö Norra spelare direkt ute på Åbo IP på lördagen.Foto: Mikael Svensson

På röntgenavdelningen visade bilderna inget allvarligt och läkarna kunde konstatera att det rörde sig om en hjärnskakning.

– Jag hade väldigt tur, kunde gått mycket värre. jag är tacksam att det bara blev en hjärnskakning efter det som hände.

Hur mår du nu?

– Det känns lite bättre i dag. Sov halva dagen i går. Jag har fortfarande huvudvärk och känner mig trött, säger Joel Friman som kommer få vila ett tag.

Samtidigt är det uppehåll för Växjö Norra som förlorade i matchen mot Oskarshamn med 3-2.

Elvedin BasicSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons