Annons

Joel Persson skriver rekordlångt kontrakt: ”En väldigt bra lösning”

Växjö • Publicerad 11 oktober 2023
Växjö Lakers lagkapten stannar i klubben i sex år till.
Växjö Lakers lagkapten stannar i klubben i sex år till.Foto: JONAS LJUNGDAHL

För sex år sedan kom Joel Persson till Växjö Lakers från hockeyettan. Sedan dess har vunnit tre SM-guld med klubben, spelat 262 grundseriematcher och 49 slutspelsmatcher i SHL och testat lyckan i Nordamerika.

Hösten 2020 återvände han till Växjö och inför den här säsongen utsågs han till lagkapten för de regerande svenska mästarna. Nu står det klart att hans kontrakt rivs och skrivs om på sex år, till och med säsongen 2029/2030.

Annons

– Att ha kommit överens om ett så långt kontrakt känns väldigt bra. Det är en trygghet för mig och klubben där vi vi vet var vi har varandra. Att hitta ett samarbete över längre tid känns som en väldigt bra lösning för båda parter. Målet här i Växjö Lakers är alltid att vinna sista matchen varje säsong och stå som vinnare, säger Joel Persson.

Kontraktsskrivningen på sex år är den längsta i klubbens 26-åriga historia och sportchef Henrik Evertsson gläds över att kontraktet nu är påskrivet.

– När vi började prata så insåg vi ganska snabbt att vi ville samma sak. Vi hade samma bild av vad Växjö Lakers är och var vi ska vara. En fantastisk lösning för alla parter, för Joel själv, för organisationen och för alla fans som älskar att följa både oss och Joel, säger Henrik Evertsson.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons