Johannesson frälste Östers IF

Östers IF skapade flera chanser och i 68:e minuten fick laget in matchens första mål när de besökte Västerås på söndagskvällen. Hemmalaget kvitterade men det blev till slut blev en efterlängtad vinst för Öster.
Västerås • Publicerad 29 september 2019
.
.Foto: ANDERS FORNGREN

Västerås öppnade piggt men Öster tog över matchen allt eftersom och när den första halvleken var över hade Öster ett övertag när det gällde avslut på mål. Närmast att näta var Johan Vall vars skott gick precis utanför målvaktens högra stolpe i matchminut 45+1.

I andra halvlek, med närmare en timme spelad, fick Öster ett nytt läge då Mattias Pavic slog en frispark som Filip Örnbom försökte nicka in. Men inte heller då blev det något mål.

I 68:e minuten lossnade det för Öster. Mattias Pavic fick in bollen i nätet. Med tio minuter kvar gjorde Tobias Andersson en viktig räddning men knappt tre minuter senare fick Västerås in bollen i mål och kvitterade.

Under tilläggsminuterna nätade David Johannesson och det blev tre efterlängtade poäng för Öster som vann med 2-1.