Annons

Jonas Jonasson är matchvärd när Skövde kommer på besök

Sport • Publicerad 2 juli 2022

Lördag 2 juli tar Östers IF emot Skövde AIK på Visma Arena. Avspark klockan 17.00 och matchvärd för dagen är succéförfattaren, Växjösonen och den eviga Östersupportern Jonas Jonasson. Han kommer att finnas på plats både innan, under och efter matchen.

– Min kärlek till Öster började ett år för sent, skulle jag säga. När vi skulle komma att bärga det första guldet på Värendsvallen 1968 var jag sju år och begrep inte någonting om någonting. Som jag minns det stannade mamma hemma med mig. Hon fick vara barnvakt åt både mig och Harry Bilds dotter Lotta som var ännu yngre, vi bodde grannar. Harry var ju upptagen på annat håll. Lotta pussade mig på knät medan vi lekte. Det kändes stort. Men sjuåringen kunde inte riktigt hantera sexåringens flirt, jag knöt aldrig ihop säcken. Så här i efterhand: Tänk att ha Harry Bild som svärfar, större blir det inte. Eller? Skulle i så fall vara Lill-Damma, säger Jonas Jonasson till Östers IF.

Annons

Jonas har med sig sin nya bok ”Profeten och idioten” och bokförlaget Polaris.

– Jag kommer att finnas på Östergatan under och framför allt efter matchen på lördag, där finns böcker att köpa och jag skriver mer än gärna en personlig Österhälsning för den som är hågad.

I helgen är Jonas Jonasson matchvärd när Östers IF tar emot Skövde.
I helgen är Jonas Jonasson matchvärd när Östers IF tar emot Skövde.Foto: Bokförlaget Polaris
Isabelle HaagSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons