Annons

Kalmarkillen Calle vill skjuta upp Öster

Han struntar i rivaliteten.
Calle Johansson vill vara med och föra Öster uppåt i seriesystemet.
Mittfältaren ser till sitt eget bästa före gammalt groll.
Växjö • Publicerad 20 januari 2019
Calle Johansson.
Calle Johansson.Foto: Alexander Jepsen

Calle Johansson är 20-åringen från Blomstermåla som växte upp med Kalmar FF. Östers arvsfiende och största rival var – och kanske är – favoritlaget för Johansson.

Det hindrade honom inte i fjol från att dra på sig den röda och blåa tröjan med ÖIF-emblemet på.

Annons

Det hindrar inte Johansson från att spela för Växjöklubben under 2019 heller.

– När säsongen var slut hade jag en bra känsla men ville tillbaka till Kalmar och känna lite på hur de såg på mig och träna lite. Sen fick de en ny tränare och vi tog ett snack ganska snabbt och de såg kanske inte på mig som en spelare som skulle konkurrera fullt ut, säger Johansson och fortsätter:

– Jag kände ganska snabbt att Öster är en bra nivå för mig. Jag känner att Superettan håller en bra nivå och att jag utvecklades mycket förra året. Vi har en bra tränare här som spelar på ett sätt som jag gillar och så känner jag att jag får vara med och bidra.

Johansson står under kontrakt med Kalmar FF under säsongen 2019. Frågan är om han kommer att vara utlånad till Öster eller om Växjöklubben köper loss honom.

– Det är inget som är klart där än. Det ska bli klart lite senare, mot slutet av januari tror jag, men jag har kontrakt med Kalmar denna säsong.

Hur ser du på rivaliteten mellan Öster och Kalmar, det är en känslig övergång, eller?

– Jag har inte tänk så. Jag förstår om det var lite känsligt när jag blev utlånad. Men samtidigt är det två olika divisioner nu så jag tror inte att det är som det var innan. Sen förstår jag att det kan vara känsligt för vissa men inte för mig.

Du har vuxit upp med Kalmar FF och nu spelar du för ”fiende”, hur ser du på situationen?

– Nu när Öster ville ha mig och spelar på ett bra sätt som passar mig så kände jag att det var det bästa för min egen del.

I nuläget är Calle Johansson Östers enda ”nyförvärv” – eller vad vi ska kalla honom. Klubben har inte köpt in – eller lockat till sig – någon spelare sedan den förra säsongen tog slut.

Annons

– Det gick lätt att komma in i gänget, när vi träffades igen var det som vanligt. Det kändes som att säsongen fortsatte. Det var samma ansikten överallt.

Johanssons målsättning är att spela allsvenskt i framtiden. En serie som han tror att Öster kan sparka sig upp i under säsongen.

– Vi har ett år bakom oss där vi har kommit in i hur vi spelar och vi är mer samspelta och känner varandra bättre. Jag tror att vi kommer att vara med och utmana i år.

Helsingborg, AFC Eskilstuna och Falkenberg har tagit klivet upp från Superettan och ner från allsvenskan har Brommapojkarna, Trelleborg och Dalkurd åkt.

Kanske att den näst högsta divisionen är något svagare under 2019 än 2018. Öster slutade som bekant åtta under fjolåret och hade då 13 poäng upp till kvalspel.

– Lite svagare, Helsingborg var bra och jag tror att de kommer att etablera sig nu direkt. Serien blir säkert något svagare men den kommer fortfarande att bli tuff.

– Det är tuffa lag vi kommer att möta och konkurrensen är stor men som jag sa innan. Får vi ihop laget så kan vi vara med och slåss på allvar däruppe.

Trots bakgrunden som KFF:are drömmer Calle Johansson nu om att skjuta upp Öster i den högsta serien.

– Det är det som man drömmer om. Att få vara med om något sådant är nog det vi alla drömmer om egentligen.

Östers IF inleder säsongen den 31 mars. Då startar superettan 2019 för Växjöklubben när Dalkurd kommer på besök till Myresjöhus arena.

Alexander JepsenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons