Annons

Klartecken för ny sportanläggning i Växjö

Växjö • Publicerad 15 augusti 2018
Foto: Smålandsposten

Växjöortens fältrittklubb vill bygga en ny ridsportsanläggning och har tidigare ansökt om ett lån på 55 miljoner kronor från Växjö kommun. Nu ger kommunen klartecken.

– Växjö kommun har under lång tid arbetat med frågan att bidra till ridklubbarnas utveckling och vi har också genomfört en gedigen utredning för att ge en tydlig bild av de olika behoven. Växjö fältrittklubb har kommit in med en genomarbetad ansökan och det känns bra att vi snart fattar ett beslut så att klubben kan gå vidare med sina planer, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande.

Annons

Planen är att skapa ett Hästsportcenter, där företagande och entreprenörskap går hand i hand med diverse hästsportaktiviteter. Det handlar dels om ridskola och ridgymnasium men också om exempelvis westernridning.

– Ridsporten är otroligt viktig i idrottskommunen Växjö och vi har en bra dialog med flera föreningar. Även med Växjö ridklubb har arbetet startat där vi nu ska skriva en avsiktsförklaring med gemensamma målsättningar för framtiden, säger Per Schöldberg (C), kommunalråd.

Förutsättningen för lånet är att finansieringen av driftskostnaderna är långsiktigt lösta. Beslut väntas fattas vid kommunfullmäktige i oktober.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons