Annons

Klubbarna: Hästarna förstör gräset

Publicerad 21 november 2016
Foto: David Elg, Smålandsposten
Foto: David Elg, Smålandsposten

Arrangörerna bakom Karl-Oskar cup i Växjö har ansökt om att får arrangera hästtävlingen på Värendsvallen även 2017. Men nu ger sig elitfotbollslagen Östers IF och Växjö DFF in i diskussionen. I ett yttrande till Växjö kommun skriver klubbarna att kommunen bör hitta en annan plats för tävlingarna eftersom gräset på Värendsvallen och vid kastplanen förstörs.

"Tyvärr så blir påverkan på gräsmattor och träningsytor allt för stor i förhållande till vinsten med att vara här", skriver de i yttrandet.

Annons

De skriver också att Värendsvallens A-plan inte var brukbar för fotboll på nästan två månader efter årets tävling, eftersom planen behövde repareras och sedan återhämta sig. De nämner också att de kanske hade haft en annan förståelse om det hade varit så att hästtävlingarna lockat publikmassor.

– Varför kan inte Arenastaden vara till för alla idrotter? Nu när vi väl har fått igång en bra grej här så ska någon sätta käppar i hjulen för oss. Det tycker jag är jättetråkigt, säger Lars Nilsson, tävlingsledare för Karl-Oskar Cup, till P4 Kronoberg.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons